PARFEMI ROĐENI IZ POTPUNE UMJETNIČKE SLOBODE!

Kada je Frederic Malle 2000. godine odlučio pokrenuti vlastitu parfemsku kuću, industrija je bila u vrlo pasivnom stanju – u fokusu je bila reklama, zatim sam imidž, javne ličnosti, pakovanje, te, naposljetku, parfem koji pristaje svima. Kreativni proces, umjetnički izričaj, miris pa i sam parfumer bili su potpuno marginalizirani.


Kao treća generacija parfemskih stručnjaka u svojoj obitelji, osjetio je potrebu da nešto promijeni te da, kako sam kaže – “napravi parfem zbog njegovog mirisa”. Danas nam to zvuči logično, no tada je vratiti fokus na sam proizvod bio zaista radikalan potez. Editions de Parfums označio je povratak skoro izgubljenom luksuznom parfumerstvu!



Pozvao je devet najboljih svjetskih parfumera, dao im neograničenu slobodu, te uspio napraviti parfemsku ediciju istinskih umjetničkih radova. Ponovo su u centru pažnje miris, ideja, kvalitet sirovine i parfumer kao kreator!


Rađa se Editions de Parfums Frederic Malle – izdavačka kuća za najbolje parfumere svijeta!



Početna ideja iz koje se razvila, dovedena je do savršenstva - i 21 godinu poslije, jedini su parfemi na kojima možemo pronaći ime samog parfumera. Gospodin Malle sebe voli nazvati urednikom, a parfumere autorima olfaktorne zbirke.


Kao parfemski stručnjak, osobno bira parfeme koji mijenjaju lice industrije, kao urednik, individualno ih vodi kroz kreativni proces kako bi se uvjerio da su nadmašili svoje sposobnosti, a zajedno stvaraju umjetnička djela koja uskoro postaju parfemski klasici svog vremena. Cilj je pomjeriti granice i podići umjetnost kreiranja parfema na jedan savim novi nivo.



Dovoljno je reći da su neki od parfumera koje ćemo pronaći u ovom izdanju čuveni Jean-Claude Ellena, zatim Dominique Ropion, Maurice Roucel, Julien Rasquinet te mnogi drugi. Ukoliko ste se pitali kako miriše parfem na kojem se radi godinama, koriste najbolje sirovine i kojemu nikakva reklama nije potrebna – posjetite nas! Unikatni mirisi promijenit će vaš doživljaj parfema! Jer Editions de Parfums su - maestralni!


S ponosom objavljujemo da ih sada možete pronaći i u Bosni i Hercegovini, ekskluzivno u Inoma parfumeriji u Sarajevo City Centru te uskoro i na web shopu!

PARFEMI ROĐENI IZ POTPUNE UMJETNIČKE SLOBODE!