Brend koji je osnovan 1975. godine u Italiji, danas je jedan od prepoznatljivih brandova koji označava eleganciju i ekskluzivnost. Kolekcije naočala su dizajnirane u osnovnim linijama i oblicima, sa pažnjom na detalje i pozadine. Zbog svoje uzastopne potrage za naprednom tehnologijom, naočale ARMANI branda koriste veoma kvalitetne materijale. Dvije najpoznatije kolekcije naočala su Giorgio Armani i Emporio Armani.

Armani logo

Za koga su ARMANI naočale?

ARMANI naočale su za osobe koje vole zabavu i proizvode dizajnirane da budu nošeni sa stilom. Za sve one koji obraćaju pažnju na bogate detalje sa kojima ističu svoje osobnosti.

Materijal

Većinski modeli imaju okvir od antialergijskog acetata, ali mogu biti i od medicinskog čelika, najlonskog vlakna, ili od aluminijuma. Leće su izrađene od polikarbonata ili od samog stakla, zavisno od modela. Imaju 100% UV zaštitu.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu.

Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve naočale iz ARMANI brenda imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.armani.com

Armani sunčane naočale

Ekskluzivni brend Armani