Italijanski brend koji njeguje novi standard luksuza još od 1966. godine, razvija jedinstvenu filozofiju koju definiraju četiri karakteristike: izvanredno zanatstvo, inovativni dizajn, savremena funkcionalnost i najkvalitetniji materijali. Kao dio vrijednosti ovog branda, kolekcije sunčanih naočala su ručno rađene u Japanu i Italiji, sa vrhunskom kvalitetom.

Bottega Veneta logo

Za koga su BOTTEGA VENETA naočale?

BOTTEGA VENETA naočale su za sve one koji prenose koncept individualnosti i povjerenja. Za one koji su ljubitelji italijanskog dizajna i koji vole bogate detalje.

Materijal

Okvir modela naočala može biti izrađen od premium acetata, kvalitetnih materijala kože ili od japanskog titanija koji se na kraju ručno poliraju. Visokokvalitetne leće su proizvedene od polikarbonata ili od mineralno stakla koji imaju 100% UV zaštitu. Slavni logo branda je ugraviran na unutrašnjoj strani ručkice. Svi modeli su tradicionalno rađeni, pogotovo u proizvodnji poznatog načina pletenja – interecciato.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu.

Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve sunčane naočale iz BOTTEGA VENETA kolekcija imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.bottegaveneta.com

Bottega Veneta sunčane naočale