Od svog osnivanja u Engleskoj 1856. godine, Burberry je postao sinonim za dizajn, zanatstvo i inovacije. Danas je jedan od vodećih modnih brendova sa globalnim biznisom i prepoznatljivim britanskim identitetom. Kolekcije naočala su inspirisane inovativnim britanskim dizajnom koji uključuje prepoznatljive elemente ikona za muškarce i žene.

Burberry logo

Za koga su BURBERRY naočale?

BURBERRY sunčane naočale su za sve one koji su ljubitelje britanskog dizajna, kariranog dizajna i tradicije

Materijal

Veći dio okvira je proizveden od medicinskog čelika sa ili bez kombinacije kozje kože. Također, može biti od acetata koji ima antialergijska svojstva. Leće su od polikarbonata ili stakla sa 100% zaštitom od UV zraka. Na svaki model je ugraviran logo BURBERRY, kao dodatni ukras naočala.

Održavanje

Veoma je bitno da se sunčane naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve sunčane naočale iz BURBERRY brenda imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.burberry.com

Burberry sunčane naočale