Brend koji je osnovan 1956. godine u Austriji, je danas jedan od vodećih brandova sa sjedištem u Italiji. Postao je sinonim za pionirski dizajn i izvanredan kvalitet. Bogata ponuda proizvoda kombinuje najkvalitetnije materijale i zanimljive detalje sa modernim i različitim načinom izrade

Carrera logo

Za koga su CARRERA naočale?

CARRERA naočale su za ljude koji žive po vlastitim pravilima, kontinuirano se prkose i ponosno približavaju životu izdvajajući se iz gomile.

Materijal

Jednostavne i lake za nositi, omogućuju kolekcije naočala koje obuhvataju jedinstven raspon leća, sa 100% UV zaštitom sa ili bez polarizacijom. Mogu biti od polikarbonata ili mineralnog stakla. Izrađene su na taj način kako bi se osigurala veća jasnoća vida i zaštita očiju. Većinski modeli imaju okvir proizveden od acetata sa ili bez kombinacije sa metalom ili gumom. Na mostu naočala je pretežno prikazan simbola CARRERA branda i slovo C na unutrašnjoj strani ručkice.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve sunčane naočale iz CARRERA kolekcija imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.carreraworld.com

Carrera sunčane naočale