Od svoga osnivanja 1952. godine u Francuskoj pa sve do danas, CHLOE brend je postao jedan od najpoznatiji modnih brendova. Donosi nam velike kolekcije naočala sa okvirovima raznih nijansi i volumena. Kombinacijom laganih linija i velikih oblika, svaki model daje bezvremensku eleganciju osobi koja ih nosi.

Chloe logo

Za koga su CHLOE naočale?

CHLOE naočale su za sve žene koje su pragmatične i imaju želju da povećaju svoju ženstvenost na još veći nivo.

Materijal

Okvir kod većine modela je od metala ili antialergijskog acetata. Leće su izrađene od polikarbonata, mineralnog stakla ili najlonskog vlakna, u zavisnosti od modela. Svaki model ima 100% UV zaštitu i ugraviran logo branda.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju nježno sa lica i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve sunčane naočale iz CHLOE kolekcija imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.chloe.com

Chloe sunčane naočale