Italijanski brend osnovan 1925. godine, odmah je postao poznat i osvojio veliku pohvalu. Precizni materijali, profinjeni detalji, odvažne kombinacije, i inovativne vještine su glavne karakteristike FENDI branda, jednog od najprestižnijih u međunarodnom luksuznom scenariju.

Fendi logo

Za koga su FENDI naočale?

FENDI naočale su za žene i muškarce koji su elegantni i prefinjeni sa jakim karakterom. Za one koji su ljubitelji minimalizma i jednostavnosti.

Materijal

Kod većeg djela laganih modela okvir je izrađen od metala sa rutenijskim završetkom. Također, na nekim je izrađen i od antialergijskog acetata. Leće su od mineralnog stakla ili od polikarbonata, zavisno od modela, sa 100% UV zaštitom. Ugravirani logo FENDI i dodatni elementi Swarovski kristali na ženskim naočala, daju još veću eleganciju nekim modelima.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve sunčane naočale iz FENDI kolekcija imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.fendi.com

Fendi sunčane naočale