Ovaj italijanski brend je već od 1985. godine počeo proizvoditi nakit od srebra oznake 925. Već tada je imao veliku strast prema tom materijal, kroz stvaranje izuzetnog nakita koji je bio i ostao veoma cijenjen. Svaki dio nakita je izrađen sa izražajnom kreativnošću koja je se izgrađivali u obitelji. Zbog toga je jedan od brandova koji su započeli kao obiteljska tradicija.

Fraboso logo

Za koga je FRABOSO ARGENTO nakit?

FRABOSO ARGENTO nakit je za sve one koji vjeruju u snagu inovativnosti, kreativnosti i individualnosti.

Materijal

Sav nakit je izrađen od srebra sa oznakom 925 sa ili bez IP tehnike bojenja. Nakit se može naći u srebrenoj, zlatnoj ili roze zlatnoj boji.

Održavanje

Treba se voditi računa o materijalima i održavanju. Nakit bi trebalo polirati krpicom ili očistiti krpicom namočenom hladnom vodom. Preporučuje se izbjegavanje situacija koje mogu oštetiti nakit: sredstva za čišćenje, hemikalije, parfeme te vruću vodu koja bi mogla oštetiti materijal, a također i umanjiti sjaj. Bitno je napomenuti da se vodi računa o skladištenju vašeg nakita. Nakit skladišite u posebnim kutijama kako bi spriječili fizičko oštećenje i uticaj vanjskih faktora (vlaga i sunčeva toplota).

Garancija

Garancija za nakit važi samo ukoliko ima fabričko oštećenje nastalo pri montaži ili proizvodnji nakita. Garancija ne obuhvata štete nastale nepravilnim rukovanjem ili nepravilnim skladištenjem nakita.

Oficijalna stranica: www.fraboso.com