Od 1951. godine je jedini brend koji stvara nakit i marame sa finom dekorativnom umjetnošću. Pored rada sa plemenitim metalima i kamenjem, oni su najpoznatiji stručnjak u oblasti vatrenog emajliranja. Kao glavnu inspiraciju za originalni dizajn koriste radost koja se nalazi u prirodi, drevnu umjetnost i remek dijela iz prošlosti. Za sve ukupan proces lansiranja nove kolekcije potrebno je čak 2. godine, baš zbog toga što svaki detalj treba da bude pomno osmišljen i pažljivo istražen.

Freywille logo

Za koga je FREYWILLE nakit?

Freywille proizvodi su za sve one koji su inspirisani nematerijalnim i filozofskim vrijednostima, historijski-umjetničkim temama. Za one koji su veliki ljubitelji od grčko-rimske pa sve do savremene umjetnosti.

Materijal

Pri izradi svakog dijela nakita koristi se jedinstvena tehnika pečenja tekućeg stakla - emajla. Na svakom elementu nakita nalazi se najfiniji emajl sa specijalnim kombinacijama boja. Emajl se nanosi i peče više puta, jer svaki sloj boje zahtijeva određen omjer mješavine. Priprema, nanošenje i pečenje predstavljaju samo jedan dio procesa izrade koji ukupno ima do 100 različitih koraka. Profinjen, nježan i bogato obojen komad emajla stavlja se u posebne zlatne okvire od 18 karatnog zlata ili rodij-paladij okvire. Marame su izrađene od 100% talijanske svile, ugodne su na dodir i veoma elegantne. Zbog toga su savršeni modni dodatak svakoj odjevnoj kombinaciji.

Održavanje

Treba se voditi računa o materijalima i održavanju. Preporučuje se izbjegavanje situacija koje mogu oštetiti nakit: sredstva za čišćenje, hemikalije, parfeme te vruću vodu koja bi mogla oštetiti materijal kojima su kristali pričvršćeni na metal, a također i umanjiti sjaj istih. Također, zbog svoje osjetljivosti emajla veoma je bitno da ne dođe do pada na tvrdu površinu.

Garancija

Sav nakit FREYWILLE brenda ima garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancija važi samo ukoliko ima fabričko oštećenje nastalo pri montaži ili proizvodnji nakita. Garancija ne obuhvata štete nastale nepravilnim rukovanjem ili skladištenjem nakita.

Oficijalna stranica: shop.freywille.com 

Freywille nakit i marame