Italijanski brend osnovan 1921. godine, postao je jedan od vodećih luksuznih modnih brandova. Od 2015. godine, brend je krenuo u smjeru savremene vizije koja ponovo uspostavlja svoju reputaciju kao jedan od svjetski najuticanijih brandova. GUCCI trenutno vodi potpuno moderan pristup modi i time mijenja luksuz za 21. vijek.

Gucci logo

Za koga su GUCCI naočale?

GUCCI naočale su za sve ljubitelje umjetnosti, kreativnosti i stila. Za sve one koji vole ići van granica udobnosti i probati nešto novo i inovativno.

Materijal

Veći dio naočala ima okvir od acetata u kombinaciji sa ukovanim kristalima ili raznobojnim šljokicama. Pored toga može biti i od nehrđajućeg čelika, koji ima antialergijske osobine. Leće naočala su od polikarbonata ili stakla sa 100% UV zaštitom. Ne svim modelima je ugraviran ili ukovan sa kristalnim kamenčićima poznati GUCCI logo.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve sunčane naočale iz GUCCI kolekcija imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.gucci.com

Gucci sunčane naočale