Britanski brend osnovan 1996. godine, naglašava svoj inovativni dizajn sa svijetlim bojama i luksuznim ukrasima koji podsjećaju na standardne proizvode branda. Moderni dizajn i italijanski izrada su jedni od glavnih karakteristika branda, što i dokazuje prva kolekcija sunčanih naočala sa svojim ogromnim uspjehom.

Jimmy Choo logo

Za koga su JIMMY CHOO naočale?

JIMMY CHOO naočale su namijenjene za one koji su uvijek u potrazi za glamuroznim dizajnom i visokom modnom estetikom. Za žene koje su sigurne i ljubitelji luksuza.

Materijal

Svaki model može imati okvir izrađen od antialergijskog acetata ili od metala. Leće su pretežno od mineralnog stakla ili polikarbonata koji omogućuju 100% UV zaštitu. Ugravirani logo branda ukrašava ručku naočala. Dodatni elementi koji su korišteni na nekim modelima su Swarovski kristali.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve sunčane naočale iz JIMMY CHOO kolekcija imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: row.jimmychoo.com

Jimmy Choo sunčane naočale