Brend osnovan 1984. godine u New Yorku, nalazi se u luksuznom tržištu visoke kvalitete. Kolekcija naočala karakterisana sa sofisticiranim i blagim retro oblicima, odlikuje se ekskluzivnim i glamuroznim stilom. Korištenjem visokokvalitetnih materijala sa besprijekornom pažnjom na detalje, ostavlja dojam diskretnih kolekcija sa profinjenim dizajnom.

Marc Jacobs logo

Za koga su MARC JACOBS naočale?

MARC JACOBS naočale su namijenjene za osobe između 25 i 45 godina, koje žele proglasiti svoj identitet i osobnost.

Materijal

Veći dio modela ima okvir izrađen od metala sa antialergijskim osobina, acetata ili od najlonskog vlakna. Leće su proizvedene od polikarbonata ili mineralnog staklo sa 100% UV zaštitom. Na svakom modelu je ugraviran poznati logo MARC JACOBS.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve sunčane naočale iz MARC JACOBS kolekcija imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.marcjacobs.com

Marc Jacobs sunčane naočale