Američki brend osnovan 1981. godine kombinuje eleganciju i sportski stav. Postao je jedan od vodećih brendova u proizvodnji naočala nakon što je sa svojim sofisticiranim i originalnim sportskim stilom omogućio veliki broj uspjeha na svjetskom luksuznom scenariju.

Michael Kors logo

Za koga su MICHAEL KORS naočale?

MICHAEL KORS naočale su za sve osobe koje često putuju i žive glamurozni život. Za one koji vjeruju u slobodu i vole originalnost.

Materijal

Veći dio modela ima okvir izrađen od polikarbonata sa ili bez kombinacije antialergijskog acetata. U drugim slučajevima, okviri su od metala. Leće su od mineralnog stakla ili polikarbonata sa 100% UV zaštitom. Ugravirani logo branda se nalazi na ručkici svakog modela, a nekad može biti i na samoj leći.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve sunčane naočale iz MICHAEL KORS kolekcija imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.michaelkors.com

Michael Kors sunčane naočale