Još od 1917. godine ovaj italijanski brend je vođen intuicijom i željom za stvaranjem revolucionarnih sunčanih naočala u pogledu kvalitete i jednostavnosti. Njihovo ulaganje u tehnološke inovacije i sudjelovanje u brojnim ekspedicijama u kojima testiraju performanse svojih leća u ekstremnim uvjetima (u pustinji i na velikim visinama), ih je dovelo do popularnosti među filmskim zvijezdama. Julia Roberts, Brad Pitt, Angelina Jolie, Al Pacino, George Clooney, Nicolas Cage i mnogi drugi sa ponosom nose Persol sunčane naočale.

Persol logo


Za koga su PERSOL naočale?

PERSOL naočale su za muškarce i žene koji vole kombinacije tehnologije i mode, prošlosti i budućnosti. Za one koji vjeruju da su jednostavnost i udobnost jednako bitni kao i kvalitet.

Materijal

Svake Persol naočale su izrađene sa najnovijim tehnologijama i sadrže Supreme Arrow znak i Maflecto sistem kao karakteristične detalje.

Supreme Arrow predstavlja tehnički i estetski simbol kompleksne ručne izrade i primjer je vrhunske italijanske kvalitete izrade. Meflecto sistem eliminira pritisak na ručkicama te omogućava da se naočale prilagode anatomiji bilo kojeg lica. Najlonski i metalni cilindri sjeku se sa čeličnom jezgrom i ubacuju u acetatnu ručkicu naočala. Izrada zahtijeva 10 faza više u odnosu na izradu običnog okvira. Victor Flex Box kao derivat ovom Meflecto sistemu, daje veću fleksibilnost mostu na sunčanim naočalama.

Zbog polariziranih leća, Persol sunčane naočale:

  • smanjuju odbijanje svjetlosti, 
  • izoštravaju detalje, 
  • povećavaju percepciju dubine
  • povećavaju kontrast boje.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve sunčane naočale iz PERSOL kolekcija imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.persol.com

Persol sunčane naočale