Već od 1937. godine Ray-Ban je poznati proizvođač modernih i zaštitnih sunčanih naočala. Zahvaljujući njihovoj predanosti kvaliteti i tehnologiji, vojna lica su opremljena njihovim naočalama. Upravo zbog svoje autentičnosti, ovaj brend je prihvaćen kao ikona svijeta. Oduvijek nudi samo kvalitetne i tehnološki napredne leće koje su namijenjene za da štite oči od štetnih UV zračenja.

Ray Ban logo

Za koga su Ray-Ban naočale?

Ray-Ban naočale su za sve one koji žele imati olakšan život, koji su uvijek u pokretu i povezani sa ekstremnim načinom života. Za sve one kojima smeta polarizacija svjetlosti.

Materijal

U većinskim modelima naočala okvir je izrađen od acetata - antialergijskog materijala u obliku pločevine. Što omogućuje da svaki model naočala bude jedinstven. Pored toga, ovaj brand uzastopno pronalazi inspiraciju u materijalima kao što su drvo, najlonska vlakna, karbonska vlakna, titanijum, nehrđajuću čelik i liteforce. Osnovna karakteristika ovih naočala jesu polarizirane leće koje nude zaštitu od svjetlosti, minimiziraju promjene boja. Sve leće imaju zaštitne UV filtere i zaštitu od vode i ulja. Izrađeni su od vrhunskog višeslojnog kristala ili od polikarbonata koji nude vrhunsku otpornost na ogrebotine i udarce. Na svakoj leći modela se nalazi Ray-Ban logo gravura.

Održavanje

Treba se voditi računa da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problemi sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve naočale iz RAY-BAN brenda imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.ray-ban.com

Ray Ban sunčane naočale