Od 1961. godine, ovaj francuski brand je postao smjernica za klasični i sofisticirani dizajn korištenjem ekskluzivnih materijala i raznih oblika, prilagođenim ikonom stila koji karakteriziraju kreacije istog. Od početka, predstavlja sinonim za mlade i slobodu.

saint-laurent-logo

Za koga su SAINT LAURENT naočale?

SAINT LAURENT naočale su za one koji su spremni napraviti hrabar korak u modernizaciji svojstvenog stila. Za one koji vjeruju u svoju slobodu i koji prati svaki trend.

Materijal

Veći dio modela ovog branda ima okvir od antialergijskog acetata, medicinskog čelika sa ili bez premazom od titanijuma. Leće su izrađene od najlonskog vlakna ili u manjim slučajevima od mineralnog stakla. Svi modeli imaju 100% UV zaštitu i ugraviran logo SAINT LAURENT.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve sunčane naočale iz SAINT LAURENT kolekcija imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.ysl.com

Saint Laurent sunčane naočale