Osnovan 1837. godine u New Yorku, je svjetski premijer nakita i američka kuća dizajna, ikona sa bogatom historijskom baštinom. Kolekcije naočala TIFFANY & CO insipirisane najslikovitijim zbirkama nakita, predstavljaju zapanjujuću originalnost i dugotrajnu ljepotu.

Tiffany & Co logo

Za koga su TIFFANY & CO naočale?

TIFFANY & CO naočale su za sve žene koji imaju kozmopolitski karakter, koje su svjesne i obrazovane. Za one koje su u potrazi za ugledom, diskretnom i profinjenom elegancijom.

Materijal

Veći dio okvira je izrađen od acetata sa ili bez kombinacije ukrasa od obojenog medicinskog čelika sa IP metodom bojenja. Okviri jednostavnijih naočala, su od nehrđajućeg čelika koji ima antialergijska svojstva. Leće su od stakla ili polikarbonata sa UV i dodatnim zaštitnim premazom.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme./p>

Garancija

Sve naočale iz TIFFANY & CO branda imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.tiffany.com

Tiffany & Co sunčane naočale