Američki brend osnovan 2005. godine, je postigao veliku popularnost u svijetu mode u kratkom vremenu. Vodeći se vizijom da modernog i glamuroznog stila, veliki dio kolekcija naočala ima inovativan i provokativan dizajn, bogate detalje i izrađeni su od ekskluzivnih materijala.

Tom Ford logo

Za koga su TOM FORD naočale?

TOM FORD naočale su za sve osobe koje su ekstravagantne, sa željom da izražavaju nešto novo i drugačije. Za elegantne i odvažne.

Materijal

Veći dio naočala ima okvir izrađen od metala, acetata ili polikarbonata. Leće su proizvedene od mineralnog stakla ili od polikarbonata sa 100% UV zaštitom. Na svakom modelu ima ugraviran logo branda, kao dodatni ukras.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve sunčane naočale iz TOM FORD kolekcija imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.tomford.com

Tom Ford sunčane naočale