Osnovan 1973. godine, ovaj američki brend održava dominantne modne trendove po pristupačnoj cijeni, nudi širok asortiman naočala. Vogue naočale se izdvajaju po svojim jedinstvenim detaljima, raznim okvirima i bojama pretvarajući svakodnevne naočale u modnu eleganciju.

Vogue logo

Za koga su VOGUE naočale?

VOGUE naočale su za sve mlade i modne potrošače koji prate trendove i proizvode dizajnirane od strane poznatih ličnosti kao Gigi Hadid.

Materijal

Veći dio modela ima okvir izrađen od najlonski vlakana, a može biti i od antialergijskog acetata ili nehrđajućeg čelika. Leće su od polikarbonata ili stakla, zavisno od modela. Na svakom modelima ima ugraviran dobro poznati logo od VOGUE.

Održavanje

Treba se voditi računa da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problemi sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve naočale iz VOGUE brenda imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.vogue.com

Vogue sunčane naočale